Амерички студенти на пријему код градоначелника Ћосића – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
243

Градоначелник Источног Сарајева са представницим Градске управе угостио је и ове године групу америчких студената из Бостона и њихове професоре. Разговарали су о некадашњим, али и актуелним приликама у БиХ те све већој глобалној кризи у коју свијет упада због сукоба глобалних сила.

,,Драго ми је што су млади Американци који су нас посјетили свјесни да ништа у политици и међународним односима није црно-бијело, да су ти односи много комплекснији него што се то чини на први поглед. Убијеђен сам да, иако им званична политика њихове земље говори другачије, схватају да је Република Српска та која је у БиХ на праведничкој страни, као што су то Русија и Кина на глобалном нивоу.
Искрено им желим да њихово вријеме, када они стасају да управљају процесима, буде мање изазовно него што је данас и да ће бити у прилици да више размишљају о даљем развоју свог друштва, а мање о конфликтима и кризама“, рекао је градоначелник Ћосић.

Ћосић је изразио наду да ће студенти током боравка у Републици Српској и БиХ упознати и што више својих колега студената и са њима остварити квалитетне контакте који ће трајати. Ко зна шта живот носи, можда то буде и основа за њихову сарадњу у будућности у пословима којима се буду бавили, поручио је Ћосић.

ИЗВОР: ФБ ЉУБУША ЋОСИЋ- РТВИС