Пресуда за убиство Славише Крунића и нашег суграђанина Жарка Павловића – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
380
Бенеди Ђукановић звани Бенџо и Родољуб Гајић осуђени су у бањалучком Окружном суду на укупно 60 година робије због убиства власника компаније „Сектор Секјурити“ Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића те покушај убиства возача Горана Илића који је рањен у нападу.

Ђукановић је осуђен на 40 година робије због припреме, организовања и извршења  убиства и недозвољеног држања оружја, а Гајић који је био радник „Сектор Секјутирија“ и чувао супругу и дјецу убијеног Крунића осуђен је на 20  затвора за помагање у овом злочину.

Емилио Балдо ослобођен је оптужби због недостатка доказа и пуштен је из притвора. Након изрицања пресуде се прекрстио,  када је чуо да му је укинут притвор руково се са адвокатима.

Они су пресудом обавезани да  плате 100.000 КМ одштете Тамари Крунић и дјеци убијеног Славише Крунића, док је породица убијеног Павловића упућена  да надокнаду штете тражи у парничном поступку. Обавезани су и да плате трошкове поступка од  26.000 КМ.

У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размјени ватре током извршења убиства.

Крунић и члан његовог обезбјеђења Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.