Соколачки атлетичари богатији за 17 медаља – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
921

На Атлетском митингу и Првенству Републике Српске за сениоре, које је одржано јуче на стадиону „Бара“ у Сокоцу,  атлетичари „Гласинца“ окитили су се са 17 медаља. Сара Лучић однијела је три златне медаље, и то у скоку увис, у скоку удаљ и у трци на 100 метара са препонама. Златни је био и њен брат Александар у бацању копља, док су његовим клупским колегама Ратку Ђуровићу и Марку Лубарди у истој дисциплини припале сребрна односно бронзана медаља. Лубарда се окитио бронзом и у бацању кладива, а Марко Маловић је у истој дисциплини освојио сребрно одличје. Двије медаље отишле су у руке перспективном Луки Кезуновићу, који је био други у трци на 110 метара са препонама и трећи у скоку удаљ.

Атлетика - Неђо Соколац
СОКОЛАЦ, 9. ЈУЛА  – У мушкој екипи „Борца“ се издвојио Војислава Грубишу побједника у бацању кугле и диска, Уроша Гутића који је побиједио на 3.000 метара и 1.500 метара и Јована Росића побједника на 400 метара и 800 метара.

За АК „Гласинац“ добре резултате донијели су и пионири. Тамара Тошић је испунила очекивања и окитила се са двије златне медаље у бацању дицка и кугле. Алекса Бакмаз био је први у трци на 100 метара препоне, а други у бацању диска. Михајло Крстајић донио је такође двије медаље „Гласинцу“, злато у бацању кугле и сребро у трци на 100 метара препоне, а Катарина Кезуновић једну бронзану у бацању кугле.

Тренер АК „Гласинац“ Соколац Неђо Ђуровић казао је да би цјелокупни пласман био још бољи да је учествовала атлетичарка Анђела Ковачевић, која је била одсутна из приватних разлога.

  • Похвалио бих и пионирке Ану Бољанић и Маријану Амовић, које су заузеле 4 односно 7 мјесто. Ово су веома значајни резултати за Соколац с обзиром на то да је учествовало око 150 атлетичара из 19 клубова. Надам се да смо као технички организатор испред Атлетског савеза Републике Српске обавили добар посао – додао је Ђуровић.

Предсједник АС Републике Српске Душко Ивичић рекао је да је Соколац традиционално атлетски град, који заслужује да буде домаћин оваквих такмичења.

Атлетика
  • Радује нас што је неколико атлетичара изборило норме за међународна такмичења. Једна од њих је Сара Лучић, коју очекују Медитеранске игре. Ту су и јуниори, који су оправдали очекивања: Марко Шуковић, у скоку увис, Лука Ивичић у скоку са мотком и десетобоју и Диана Ковач у скоку увис. Они ће представљати Републику Српску и БиХ за 10 дана на Балканијади у Турској – казао је Ивичић.

Најбоље учешће забиљежио је АК „Борац“ из Бања Луке, чији су такмичари освојили 23 медаље, међу којима су се истакли: Војислав Грубиша, Урош Гутић и Јован Росић у мушкој конкуренцији те Глорија Куртеш и Александра Видовић у женској.

  • Освојила сам прво мјесто у бацању копља, друго у бацању кугле и у бацању диска треће. Женска екипа „Борца“ је годинама најбоља у Босни и Херцеговини.  Овдје се увијек прелијепо осјећам, волим доћи на такмичење у Соколац, који је прави град са душом – рекла је Александра Видовић из АК „Борац“.
СОКОЛАЦ, 9. ЈУЛА /СРНА/ – Александра Видовић која је побиједила у бацању копља на Атлетском митингу и Првенству Републике Српске за сениорe.

Тренер АК „Сан“ Прњавор и делегат Атлетског савеза РС на такмичењу Далибор Врховац казао је да је у Соколац долази већ 30 година.

  • Ова општина има одличне услове за припреме спортиста и ми сваке године долазимо у љетном периоду. Након тих прирема наши атлетичари су обарали личне рекорде и испуњавали норме за Балканско првенство. На Првенству у Сокоцу довели смо једанаест такмичара у сениорској и пионирској конкуренцији. Добар учинак на оваквим такмичењима доноси им сатисфакцију за још већа првенства – додао је Врховац.

Јелена Гајић, атлетичарка из Прњавора, шампионка на 400, 800 и 1.500 метара похвалила је организацију такмичења и присјетила се да је управо овдје прије неколико година оборила сениорски рекорд РС.

Увијек се лијепо осјећам и веома сам задовољна постигнутим резултатима. У наредном периоду очекује ме „Ханженковићев меморијал“ у Загребу и то ће бити то за ову сезону – навела је она.

Предсједник Скупштине АК „Гласинац“ Миливоје Јанковић присјетио се да је Првенство Републике Српске некада окупљало такмичаре и из других земаља, али да то није смањило број учесника. Он је додао да су се некада на соколачкој атлетској стази такмичили атлетичари из Црне Горе и Хрватске те да се једном приликом окушао и такмичар из Америке. Како је истакао традиционални Атлетски митинг у Сокоцу и данас се памти по бројним успјесима, јер су управо нека од највећих домаћих атлетичарских имена баш овдје испунила норме за Олимпијаде.

 

Извор: /Ифо центар СК/