Да ли ће Пале постати наш Гармиш-Партенкирхен? – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
6128

Олимпијски центар „Јахорина“ намјерава да реновира и адаптира туристичке објекте на подручју општине Пале, чиме би ова локална заједница достигла свој пуни потенцијал, те унаприједила животни стандард својих становника.

Ријеч је о четири објекта угоститељске репутације, и то хотелима „Турист“, „Панорама“, „Коран“, те некадашњи Дом извиђача „Будућност“, односно Студентски дом на Каловитим брдима, који већ дужи низ године пропадају, без заинтересованости потенцијалних инвеститора за њихово поновно стављање у функцију, саопштено је ИЗ Олимпијског центра „Јахорина“.

„Покренули смо иницијативу с циљем покретања свих неопходних процедура и активности уз помоћ који би се наведени објекти адаптирали и ставили на располагање туристичкој понуди општине Пале и свим њеним становницима“, наводи се у саопштењу.

„Имамо намјеру да заједно са породицом Ђоковић саградимо спортске терене у непосредној близини поменута четири објекта, на којима би се организовали бројни спортски кампови и такмичења. Оваква изградња омогућила би даље организовање бројних дјечијих и омладинских, образовних кампова, тренинга, културних и других рекреативних садржаја“, истакао је Љевнаић.