Бивши репрезентативац Хрватске потписао за српски клуб: Легенда Хајдука из Сплита играће у Србији! – ГЛАС РЕГИЈЕ.057

0
866
Овакав трансфер нико није очекивао, али ће тим из Лазаревца имати у нападу искусног хрватског фудбалера.

Посљедњих година је неколико хрватских фудбалера одиграло запажене улоге у српским клубовима и Суперлиги Србије, али овако звучно име до сада није стигло! Својевремено љубимац навијача Хајдука из Сплита и човјек који има наступ за сениорску селекцију Хрватске играће сљедеће сезоне у Суперлиги.

Како је на званичним страницама клуба објавила Колубара из Лазаревца, нови нападач те екипе је Анте Вукушић (31), голгетер из Сиња!

Искусни нападач стиже из Босне и Херцеговине, гдје је био под уговором са екипом Тузле сити, а у каријери је промијенио стварно велики број клубова. Сениорску каријеру почео је у Хајдуку из Сплита, чији је дрес носио три и по године, прије него што се преселио у иностранство.

Током играња за Хајдук из Сплита догодио се култни моменат о којем се у Хрватској прича и годинама касније. Вукушић је на Пољуду постигао гол против Андерлехта у 96. минуту, а тај погодак донио је побједу Хајдуку у групној фази Лиге Европе. Хрватски коментатор Драго Ћосић узвикнуо је „Анте, Анте, сињски дијаманте“, што је поклич који ће обиљежити каријеру Вукушића.

У Италији је бранио боје Пескаре, а затим играо широм континента – у Швајцарској, Белгији, Њемачкој, Русији, Пољској, Словенији и Румунији.

Једини наступ за репрезентацију Хрватске уписао је код селектора Игора Штимца 2012. године, током пораза од Швајцарске, преноси Мондо.