Остојић: Приоритет сређивање стања у БОРС-у

0
1001
Новоизабрани предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Радан Остојић најавио је да ће приоритет у његовом раду бити сређивање стања у БОРС-у.

„Сређивање односа у БОРС-у предуслов је да би се уопште могао ријешавати наш основни програмски циљ – побољшање положаја и услова живота борачких категорија у Републици Српској“, изјавио је Остојић новинарима данас након сједнице Скупштине БОРС-а у Бањалуци.

Остојић је нагласио да ће се залагати за строго поштовање правила у БОРС-у и његовање братског односа у овој организацији.

Он је навео да је Скупштини БОРС-а присуствовало 120 делегата, док их је четрдесетак напустило сједницу незадовољни тиме јер нису усвојене измјене и допуне дневног реда које су предлагали.

„Мислим да нису побједници ни они, а ни ми који смо остали на сједници Скупштине БОРС-а. Учинићу све да те људе вратим у Скупштину БОРС-а, јер БОРС може да функционише и остварује своје програмске циљеве само у пуном капацитету“, истакао је Остојић.

Остојић је најавио да ће у новембру започети изборне активности у БОРС-у, док ће половином идуће године бити конституисан нови сазив Скупштине БОРС-а.

Коментаришући одлуку предсједника Предсједништва БОРС-а Александра Савића да поднесе неопозиву оставку, Остојић је рекао да располаже информацијом да је синоћ организована сједница Предсједништва БОРС-а на којој је Савић смијењен са те функције.

Остојић сматра да је Савић и даље члан Предсједништва БОРС-а и да треба да долази на сједнице, те истиче да ће му први пружити руку и позвати га да разговарају.

Радан Остојић из Бијељине изабран је за новог предсједника на данашњој сједници Предсједништва ове организације у Бањалуци.

Предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић рекао је раније Срни да је поднио неопозиву оставку на ову функцију, истичући да сву одговорност за даљи рад у Предсједништву БОРС-а које још није формирано преузима већина која се данас налази на сједници Скупштине БОРС-а у Бањалуци.

„Поднио сам оставку јер ми је ускраћено право да имам печат, за којег не знам гдје се налази, као ни записник, ни фоно запис. Немамо ништа од онога што нас може увјерити да је недавна сједница Предсједништва БОРС-а у Бијељини била квалификована и у складу са правном регулативом“, изјавио је Савић.

Савић је рекао да је половина делегата данас напустила сједницу Скупштине БОРС-а у Бањалуци, након што није прихваћен приједлог делегата из Добоја да се са дневног реда скине опозив предсједника БОРС-а Миломира Савчића, односно да не буде усвојен као што је то био случај у Бијељини.