Ćosić: Neprofesionalnost i pristrasnost urednika BHT-a

0
826

Dopis gradonačelnika Ljubiše Ćosića upućen uredniku Informativnog programa BHT1, povodom neprofesionalnog i uvredljivog izvještavanja u Vijestima BHT1, 27.5.2022. godine, prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

U ime stanovnika grada Istočno Sarajevo i institucija Grada izražavamo protest zbog krajnje neprofesionalnog izvještavanja BHT1.

Naime, u jednoj od emisija Vijesti BHT1, 27.05.2022. godine, izrečena je pravno neutemeljena i za srpski narod uvredljiva kvalifikacija „srpske agresorske snage“. Tražimo da u vašim emisijama objavite izvinjenje, te da javnost informišete o tome ko je autor ove maliciozne informacije i hoćete li istražiti ovaj slučaj i sankcionisati odgovorne.

Sarajevski Srbi, narod koji je u građanskom ratu branio svoje porodice i svoje vjekovno ognjište, ni na koji način ne može biti agresor i neprihvatljivo je da medijska kuća koja bi trebalo da bude javni servis svih građana neprofesionalnim izvještavanjem dodatno produbljuje podjele u ionako podijeljenom društvu u BiH.

Istočno Sarajevo je grad koji njeguje profesionalan odnos sa medijima, a neprofesionalan i za srpski narod i stanovnike Istočnog Sarajeva uvredljiv način izvještavanja nećemo tolerisati.

S poštovanjem,

G R A D O N A Č E L N I K

Ljubiša Ćosić

 

Izvor: /Grad I.Sarajevo/