Кошаркаши Црвене звезде повели су у финалу АБА лиге против Партизана

0
551

Црвени-бели су искористили предност домаћег терена и пред својим навијачима славили резултатом 90:76 (19.23, 23:16, 24:19, 24:18).

Друга утакмица у серији која се игра на три победе на програму је у недељу а Звезда ће поново бити домаћин.

Никола Ивановић је предводио црвено-беле са 18 поена. По 14 поена су постигли Митровић и Добрић, Волтерс је уписао 11, а Давидовац 10.

У тиму Партизана Пантер је постигао 15 поена, Мур 12, Ледеј 11, а Аврамовић 10.

Звезда је имала бољи проценат шута (55 – 45 одсто), боље шутирала за два поена (60 – 50 одсто), а погодила је и 11 тројки наспрам девет Партизана. Црно-бели су за нијансу били бољи у скоку, али је Звезда доминирала у протоку лопте. Имала је чак 24 асистенције, 16 више од ривала, имала је седам освојених лопти а црно-бели само једну. На крају, Партизан је имао 15 изгубљених лопти, а Звезда само шест.

– Апсолутно заслужена победа Црвене звезде. Честитам. Изгубили смо концентрацију у самој завршници првог полувремена и најгоре смо одиграли када се Звезда одвојила на почетку другог полувремена. То су бољке које трају током читавог полувремена. Нисмо били у стању ни фаул да направимо када нисмо били у бонусу. Дозволили смо им да се разиграју и искористе све предности које имају. Знају да читају одбрану, да се крећу и имају проток лопте – рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.

– Очекивано тежак меч. Поечтак утакмице је припао Партизану, био је бољи, градио је квалитетном игром резултат. Ми смо у другој четвртини дошли до изједначења и предности. Почетак треће четвртине је био јако важан, створили смо предност која нам је давала да можемо да играмо и боље у наставку утакмице. Било је потребно да будемо јако концентрисани да играмо против квалитета који има Партизан на свим позицијама. Нисмо дали да нас Партизан стигне и успели да дођемо до победе. Биће потребно да будемо јако добри у следећем дуелу. Тај други меч зна да буде јако опасан. Честитао бих Калинићу то што је постао отац. Финале играју два најбоља тима у лиги, Партизан има квалитет. Успели су да нас поремете, било нам је потребно време да се адаптирамо. Значајно је да против Партизана концентрација буде константна. Били смо врло дисциплиновани у оба правца. – рекао је Дејан Радоњић.

 

Извор: /Курир/