Муфтија и његове жене! Појавила се и трећа његова жена

0
4289

Покојни муфтија Муамер Зукорлић имао је наводно и трећу супругу, познату новопазарску новинарку Белкису Црновршанин (31), која се сада појавила у Мешихату Исламске заједнице с папирима да су били венчани по шеријатским законима и са захтевом да добије свој део наследства, незванично сазнаје Курир.

– Јавна је тајна да је Зукорлић био у вези и с Белкисом. То је цео Нови Пазар знао. Међутим, по граду се одавно причало и да ју је тајно оженио, помињало се и да је то можда урадио у Истанбулу, те да је она заправо била његова трећа жена по шеријату. А мало пошто је Зукорлић умро, Белкиса се појавила у Мешихату Исламске заједнице у Новом Пазару тражећи своја права. Наводно је имала папире који доказују да је била шеријатски венчана са Зукорлићем и сад тражи да добије део оставштине покојног муфтије. По шеријатским законима, иначе, све супруге имају право на део имовине покојника – каже наш извор из Новог Пазара и додаје да је Белкиса јавно неудата, односно да је за свет и даље девојка, као и да се никада није појављивала заједно са Зукорлићем.

Он додаје да сад по граду круже две опречне приче.

– По једној, Белкиса је из Мешихата изашла кратких рукава јер нит је било заједничког живота са Зукорлићем, нит су имали деце, па нема шта да тражи у оставинској деоби. А по другој, Белкисина битка још траје и она се не предаје. Једно је сигурно – у Мешихату је била и своја наводна права је тражила – каже наш саговорник.

Иначе, одавно је било медијских написа о Зукорлићевој наводној вези, па и браку с овом новинарком, која је 20 година млађа од њега, а неки су подгрејани и непосредно после његове смрти. Тако је писано да је она нимало случајно завршила студије на Зукорлићевом Интернационалном универзитету у Новом Пазару, а такође и нимало случајно нашла запослење у његовој ТВ Санџак и агенцији Санџак прес. Писало се и о скупим аутомобилима које је добила од муфтије, па се чак помињао и „мерцедес С 320“ од 85.000 евра, као и о томе да искључиво носи маркирану гардеробу коју сигурно не може да приушти од новинарске плате, а ни породица јој није имућна, већ просечна.

– Интересантно, али Белкиса је рођена 1991, исте године када је Зукорлић добио ћерку са Умејом. Такође, занимљиво је и да је Белкиса била у првим редовима на прослави изборног резултата Странке правде и помирења 3. априла, на чијем челу је после Зукорлићеве смрти његов син из првог брака Усаме – каже наш извор.
одсетимо, Зукорлићева прва жена, с којом је изродио четворо деце, Палестинка је Умеја, а друга призната по шеријатским законима Елма Елфић Зукорлић, с којом је, такође, има четворо наследника. У ову већ компликовану причу пуну скандала, која је после муфтијине изненадне смрти 6. новембра 2021. прерасла у праву сагу забиберену сукобом Усамеа с маћехом Елмом, умешала се и Белкиса додајући примесе сапунице. И случај сад добија обрисе турске серије…

 

Извор: /Курир/