Именован за директора јавне установе иако је осуђиван за производњу и промет дроге

0
893

Кадар Демократског народног савеза (ДНС-а) Срђан Лазић однедавно је вршилац дужности директора Јавне установе Спортско- рекреативни центар Источна Илиџа, која је формирана почетком прошле године.

И то не би било ништа чудно да се не ради о особи која је два пута долазила у сукоб са законом, а једном осуђивана, пише Журнал.

Лазић је са још једном особом хапшен у октобру 2016. године због сумње да су починили кривично ђело неовлаштена производња и промет опојних средстава.

У притвору је провео мјесец, а оптужница је против њих подигнута 3. јула 2019. године.

Из Окружног тужилаштва у Требињу, којем је делегиран овај предмет, потврдили су да је Лазић склопио споразум о признању кривице којим је пристао на новчану казну од 4.500 КМ.
Окружни суд у Требињу је на сједници 18. новембра 2019. прихватио споразум, те новчану казну смањио на 3.000 КМ због мјесец дана које је провео у притвору. Дан притвора је изједначен износом од 50 КМ.

У сукоб са законом Лазић поново долази 2018. године, али овај пут због изборне крађе.
Према службеној забиљешци ПС Источно Ново Сарајево из септембра 2018. године.
Лазић и још 13 особа пријављено је због кривичног ђела подмићивање при изборима или гласању. Из Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву потврђено је да је током 2020. године донесена наредба о непровођењу истраге јер није било основа сумње.

Они упућенији за Лазића кажу да је кум посланика у Народној скупштини Републике Српске Александра Главаша, који је десна рука лидера ДНС-а Ненада Нешића. О обојици је Журнал објавио серију текстова.

Нешић је за Журнал казао да му није познато да је Лазић осуђиван, јер од Требиња до Новог Града има на хиљаде чланова ДНС-а и немогуће је да свима њима зна биографије.

Потом је додао да ова пресуда Лазићу “не ускраћује пословну способност“.

“Не разумијем ја вас, па зар човјек који је осуђиван нема право да се исправи и гђе то пише у закону да он не може обављати једну овакву функцију“, питао је Нешић.

Упитао је Нешић због чега се не пише о аферама Бисере Турковић или зашто се новинари не баве с људима који су доводили муџахедина и одсјецали српске главе.

“То је много горе. Маните се Лазића који је безазлен и бениган“, казао је Нешић.

 

Извор: /Сарајевска сехара/