СИЛОВАЊЕ МОЗГА: Атеиста, Јевреј и муслиман о аутокефалности „Црногорске цркве“

0
930

БЕРЛИН – Министар спољних послова Црне Горе Ранко Кривокапић данас се састао са шефовима украјинске и македонске дипломатије Дмитром Кулебом и Бујаром Османијем у Берлину, а током одвојених разговора, како је саопштено црногорског Министарства спољних послова, између осталог, дотакли су се и питања аутокефалности такозване Црногорске православне цркве.

„Кулеба је пожелио Црној Гори да обнови своју аутокефалност у што скорије вријеме, као што је то Украјина урадила послије више стотина година борбе, сматрајући то у датим околностима темељним питањем одбране независности државе“, наведено је у саопштењу, а преносе подгоричке Вијести.

Кривокапић је имао и одвојен сусрет с министром спољних послова Сјеверне Македоније Бујаром Османијем којем је, како се наводи, честитао „обнову Охридске архиепископије као канонске православне цркве“, што је, како је казао, основ за формално добијање Томоса.

„У заједницкој жељи за скором обновом православне цркве Црне Горе, Кривокапић је исказао посебно признање за истрајност која је трајала од успостављања Републике Сјеверне Македоније у саставу СФРЈ“.

 

Извор: /Независне/