Рогатичанима три златне и једна бронзана медаља у Требињу

0
549

У Требињу је јуче одржано финално такмичење Малих олимпијских игара Републике Српске у атлетици за основне и средње школе. Организатори овог такмичења били су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Требиње.

Шесточлана екипа основаца и средњошколаца из Рогатице, који су уједно и чланови САК “Рогатица”, предвођена тренером Дејаном Мићевићем и професорима Ратком Стјепановићем и Симом Ћорићем, имала је више него одличан наступ. Рогатичани су освојили три златне и једну бронзану медаљу.

Хелена Марић је у категорији основних школа освојила златну медаљу у трци на 100 метара, остваривши вријеме 12.98 секунди.

Средњошколци Андреј Ћебић и Димитрија Рајак освојили су златне медаље у скоку удаљ (6.29 м), односно у бацању кугле (11.47 м). Кристина Поповић је у бацању кугле освојила бронзану медаљу.

Одличне наступе у финалу имале су најмлађа учесница Ања Бојат (2010) у скоку удаљ (4.33 м) и Андреа Трипковић у трци на 100 метара.

Тренер и професори презадовољни су постигнутим успјесима, казавши да су такмичари из Рогатице својим понашањем и дисциплином на борилишту и ван њега више него достојно представили наше школе, општину и клуб.