Ћосић: За Болницу “Србија “ 100.000 КМ

0
277

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић састао се данас са директором ЈЗУ Болнице “Србија” Небојшом Шешлијом у Градској управи Источно Сарајево, гђе су потписали Споразум о пословној сарадњи.

“Настављамо подршку Болници “Србија”, са чијим сам директором Небојшом Шешлијом данас потписао Споразум о пословној сарадњи “, истакао је Ћосић.

Овим споразумом Град Источно Сарајево се обавезао да ће финансијски помоћи даљу едукацију и стручно усавршавање здравствених радника болнице кроз процес специјализације и субспецијализације љекара ове установе.

“Поред тога, помоћи ћемо и у финансирању трошкова за долазак гостујућих стручњака из разних области медицине”, рекао је Ћосић.

Болница “Србија” је здравствена установа од посебног значаја за наш град, али и цијелу регију, због чега смо јој од почетка мандата посветили пуно пажње.

“До сада смо помогли финансијском подршком за 16 специјализација и двије субспецијализације, израдом Студије о функционисању и одрживости ЈЗУ Болница “Србија”, учешћем у донацији апарата за скрининг слуха код новорођенчади, као и увеђењем бесплатне телефонске линије за грађане према болници”, нагласио је Ћосић.

Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, изјавио је да ће и даље наставити помагати овој установи.

 

Извор: /Централ невс/