Паљани плаћају приватне педијатре јер Дом здравља нема свог педијатра

0
1461
Општински одбор Српске демократске странке Пале покренуло је потписивање петиције „За нашу дјецу“ којом траже од надлежних да обезбиједе љекара педијатра са пуним радним временом у Дому здравља Пале.
Како наводе у ОО СДС-Пале, циљ петиције јесте сакупљање потписа грађана Пала којим ће обавезати руководство општине Пале и менаџмент Дома здравља Пале да ангажују педијатра у пуном радном времену, током цијеле радне седмице, како би дјеци из наше локалне заједнице било омогућено право на адекватно лијечење и здравствену заштиту.
Општинско руководство и Дом здравља Пале константно раде на рјешавању проблема запослења педијатра за стално у овој установи, рекао је данас начелник локалне заједнице Бошко Југовић.
Напомињемо, да Дом здравља у Палама већ дужи временски период нема педијатра са пуним радним временом и да је предходни педијатар који је демонстративно напустио Дом здравља, радио сам и ако Пале имају потребу за бар два педијатра због број дјеце.
За недостатак педијатра још увијек нико не сноси одговорност, а „тражење педијатра“ већ дуго траје што свакодневно грађанима Пала, родитељима дјеце, ствара додатне трошкове, плаћајући приватне педијатре.