СО ПАЛЕ: Једногласно подржан наставак изградње топловода и топлане

0
197

Одборници Скупштине општине Пале једногласно су усвојили закључке који се односе на пројекат наставка изградње топловода за потребе измјештања постојеће Градске топлане из центра Пала.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је сједница била важна и конструктивна, уз стручно објашњење пројектаната који су радили одређена рјешења за топлану, извођаче радова, те похвалио одборнике јер су једногласно изгласали три закључка која су усмјерена ка наставку изградње, односно измјештања Топлане из центра Пала.

“Потребно је направити нову топлану како би се искључила постојећа, која мора бити у функцији све до момента пуштања у рад нове топлане. Прва ствар коју је потребно урадити јесте изградња новог топловода, односно везе садашње позиције Топлане са новом. Након тога, завршетак финансијских средстава за која је мене општина обавезала да обезбиједим за наставак радова”, навео је Југовић.

Одборник СДС-а у паљанској Скупштини Марко Сикима рекао је да је стање у Градској топлани “катастрофално, да постоји акумулирани губитак преко милион КМ, али да су подржали закључке јер се нешто мора рјешавати по питању Топлане”.