Одржана XIV редовна сједница Скупштине општине Рогатица

0
380

На данас одржаној XIV редовној сједници Скупштине општине Рогатица донесена је одлука о усвајању измјена и допуна дијела Урбанистичког плана општине Рогатица, као насеља градског карактера. Постојећи урбанистички план прилагођен је садашњим потребама и условима, како би се задовољиле социјалне потребе становништва. Измјене се првенствено тичу формирања “Новог насеља”, подручја на обали Ракитнице, од локације некадашњег купалишта до моста према селу Крмчићи, које је одређено за будућу изградњу индивидуалних стамбених објеката и објеката колективног становања.

Иако је прошла година обиљежена пандемијом корона вируса, начелник општине и Општинска управа реализовали су низ значајних пројеката, о чему је било ријечи при разматрању њиховог Извјештаја о раду.

Разматрани су и усвојени извјештаји о раду и финансијски извјештаји ЈЗУ Дом здравља „Др Зоран Митровић” Рогатица, ЈПУ Дјечији вртић „Бамби“, ЈУ Центар за социјални рад, ЈУ Туристичка организација општине Рогатица, ЈУ Центар за културу и спорт „Раденко Мишевић” и ЈУ Народна библиотека „Војислав Лубарда”, као и извјештај о пословању и финансијски извјештај ЈКП “Врела Сељани”.

 

Преузето: Званична интернет презентација Општине Рогатица