Једногласно усвојен Нацрт буџета општине Соколац

0
387

Нацрт буџета општине Соколац за 2022. годину у износу од 9.700.00КМ усвојен је једногласно данас на ванредној сједници Скупштине општине Соколац.

Клуб одборника СНСД-а подржао је Нацрт у циљу подршке мљекарима са подручја општине Соколац, с обзиром на то да је производња доведена у егзистенцијално питање опстанка.

Одборник СНСД-а Страхиња Башевић подсјетио је да 200 породица на подручју ове локалне заједнице живи од овог вида пољопривредне производње.

„Постигнут је договор да те породице до краја године имају стимулацију од локалне заједнице у износу од 10 фенинга по произведеном литру млијека. Сада слиједе договори и преговори у вези са осталим сегментима потрошње буџета, чиме ће се начелник и општинска администрација обавезати да извршење буде по планираним ставкама из оквира буџета”, рекао је Башевић.

„Све наведено биће урађено с циљем постизања законског извршења или санкција уколико не буде испоштовано. Без обзира на подржавање буџета, Клуб СНСД-а и даље ће инсистирати на одређеним ставкамана које имамо замјерке. Једна од њих је путна инфраструктура, гдје средства од продаје шумских дрвних сортимената која нису занемарљива(1.500.000), нису била процентуално извршена у претходним годинама. О поједначеним ставкама расправљаћемо на наредним сједницама”, истиче Башевић.

Усвајање Приједлога буџета требало би да буде до краја овога мјесеца, како би се на вријеме доставило Министарству финансија Републике Српске.