Додик: Народна скупштина има да буде поштована

0
176

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче да Народна скупштина као главни орган у Републици Српској мора бити поштована.

Додик је рекао да се покушава интервенисати у фискални систем без икаквих консултација и наметнути да се испразне јавни рачуни на ентитетском, кантоналном и општинском нивоу, те поручио да се то не може учинити без става Народне скупштине и поштовања процедура.

„То се покушава урадити тако што би се промптно без икаквих обрачуна, техничких могућности и политичке сагласности увела смањења стопа ПДВ-а. То је ствар Републике Српске и Народна скупштина Републике Српске ће разматрати то питање, усвојити то и задужити своју делегацију која ће овдје доћи”, поручио је Додик.

Он је упозорио да не може делегација Народне скупштине на нивоу БиХ радити онако како то „неком појединцу падне на памет”.

„Није ово вријеме Младена Иванића и других који су тако радили. Народна скупштина има да буде поштована. То је највиши орган власти у Српској и она ће одлучити колико треба смањити ПДВ, колико треба смањити акцизе на гориво и то ће предложити делегацији која ће бити везана за тај приједлог”, појаснио је Додик.

Додик је констатовао да су одједанпут представници СДА са опозицијом из Републике Српске донијели закључке и покушавају да у Дому народа делегати СНСД-а гласају за нешто што су они договорили.

„Морају се поштовати јасне процедуре, мора се питати Народна скупштина и успоставити неопходан ниво одговорности за доношење одлука”, поручио је Додик.

 

Извор: Глас Српске