Црна Гора усвојила пакет санкција Москви

0
506

Након критика представника међународне заједнице због непримјењивања рестриктивних мјера према Русији, Комисија за политички систем Владе Црне Горе усвојила је данас једногласно пакет санкција Москви, који је претходно усвојио Савјет Европске уније.

Комисијом је предсједавао потпредсједник владе и актуелни мандатар за састав нове извршне власти Дритан Абазовић.

Како преносе подгорички медији, Између осталог, санкције се односе на 696 руских држављана као и на финансијске институције, имовину, промет и дистрибуцију добара.

Подгоричке Вијести су раније пренијеле да црногорска влада у техничком мандату још није донијела одлуку о рестриктивним мјерама према Русији, јер за њено доношење нема већину.

Премијер Здравко Кривокапић би, према сазнањима листа, подржао одлуку, али је одлучио да се она не уврштава у дневни ред јер је двоје министара уздржано а четворо против.

Замјеник помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар позвао је јуче Црну Гору да слиједи руководство ЕУ и да у потпуности примијени санкције на Спутњик, због, како је навео, обмањујућих чланака и ширења дезинформација, као и на руске држављане и њихову имовину.

„Црна Гора треба да слиједи вођство ЕУ и да у потпуности примени санкције на РТ и Спутњик, који шире опасне дезинформације и пропаганду у покушају да оправдају Путинов ничим изазван рат”, рекао је Ескобар за подгоричке Вијести.

 

Извор: Танјуг