Изетбеговић оптужио Додика за „лоше стање у БиХ“

0
328

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић оптужио је српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за „лоше стање у БиХ”.

Федерални медији преносе да је Изетбеговић, након сједнице Предсједништва БиХ рекао новинарима, да је „Додик крив за одлазак младих из БиХ”.

„Оно што је видљиво из Додиковог дјеловања да је он својом политиком ужасно уназадио ову земљу, да би у БиХ остале дестине хиљада младих да није било његове политике. И стотине хиљада пензионери би имали већу плату. Заустављао је инвестиције. Могли смо до сада бити у НАТО савезу и узнапредовали на ЕУ путу да није било њега”, сматра Изетбеговић.

Он је позвао је све факторе у Бих и региону да уложе напоре у очување безбједности и мира.

Изетбеговић је рекао да од полицијскох агенција очекује да дјелују превентивно када је безбједност у питању.

Он је поздравио усвајање закона у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, који су у оквиру тачака из Мишљења Европске комисије, те позвао Дом народа да што прије закаже сједницу на којој ће те тачке бити потврђене.

„Очекујемо од Европске комисије да нам додијели кандидатски статус након што закони буду потврђени у Дому народа”, рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је рекао да је на сједници Предсједништва СДА закључено да је неопходно донијети низ одлука којима ће се обезбиједити енергетска независност БиХ.

„То подразумијева наставак рада термоблока четири и пет, али и изградњу алтернативног смјера доласка гаса”, рекао је Изетбеговић.

Извор: Независне новине