Обиљежено 30 година МУП-а Српске јуче у Источном Сарајеву

0
512

Дана полиције Републике Српске и 30 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су обиљежени на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је да Министарство унутрашњих послова Републике Српске настоји да прати трендове развоја полицијских агенција у окружењу и свијету. На тактичко-техничком грађанима су приказана средства, опрема и наоружање полицијских службеника Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије и редовне полиције.

„Част ми је што смо у прилици да грађанима Источног Сарајева представимо опрему са којом полицијске снаге располажу, као и остварени напредак у посљедњих 30 година у тактичком и техничком смислу”, навео је директор Кострешевић.

Начелник општине Источно Ново СарајевоЈован Катић  рекао је да су на данашњем збору имали прилику да се увјере да је полиција Српске способна да сачува безбједност грађана Источног Сарајева, али и Републике Српске у цјелини.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић подсјетио је да су припадници МУП-а Српске имали огромну улогу у стварању и одбрани Републике Српске.

 

Извор: mup.vladars.net

Фото: mup.vladars.net