Страхиња Ерић: Пут до сваког успјеха је тежак

0
1294

Страхиња Ерић проглашен је за најбољег спортисту општине Пале за прошлу годину, а својим највећим резултатом сматра учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу.

Страхиња, који је изабран два пута за најбољег спортисту, у овом кратком интервјуу открива његове утиске, мотивацију и циљеве.

По други пут сте најбољи спортиста општине Пале, шта за Вас представља та титула?

Страхиња Ерић: Бити спортиста општине првенствено за мене значи једна велика мотиваниција за даље. Бити најбољи у било чему значи, а тек бити најбољи у општини олимпијаца и врхунских спортиста, то је нешто посебно. Посебна ми је част, а самим тим и обавеза да радим још боље и јаче, што сам изабран и другу годину за редом.

Шта својим највећим успјехом сматрате?

Страхиња Ерић: Олимпијске игре стављам као круну свог успјеха у каријери, иако је поред тога много значајних и врхунских резултата.

Шта је за Вас мотивација и да ли је пут до успјеха тежак?

Страхиња Ерић: Када радите оно сто волите мотивацију је лако наћи, јер је тражите у свему. А она је једна велика рука која вас гура да радите много више и направите велики резултат. Пут до сваког успјеха је тежак, ништа не може само, за све морате да радите и да се борите, а успјех ће доћи само ако истрајете.

Недавно сте се вратили са Зимских олимпијских игара у Пекингу, какви су утисци о истима?

Страхиња Ерић: О утисцима са ЗОИ можемо причати данима. То је тешко да се опише ријечима. Још увијек сабирам утиске и сигурно да ћу још доста времена. Само бити дио нечега толико великог и значајног је нешто посебно.

Гдје себе видите за 5 година?

Страхиња Ерић: На жалост за пет година не могу знати гдје ћу бити, јер ми сви спортисти морамо размишљати о будућности. Од спорта у нашој држави се не може живјети. Ја јесам прилично млад, посебно у мом спорту гдје, по страним статистикама, резултати долазе тек између 25 и 28 година, што је за мене веома касно и један велики ризик за запослење.

 

 

Фото: ОК БиХ и Пале.рс.ба