Траже забрану такмичења свим играчима из Русије

0
841

Руски тенисери су у протеклом периоду слали поруке мира са турнира на којима су наступали, тражили су мир и заустављање сукоба између Русије и Украјине. Ипак, чак ни ови апели нису прошли на добар начин, јер је Тениски савез Украјине тражио од АТП-а и ЊТА да забрани свим тенисерима и тенисеркама да учествују на турнирима широм свијета.

Сукоб између ове двије земље узима огромног маха у свијету спорта, то смо већ раније и навели. Највише се огледа у фудбалу, гђе су одређене репрезентације одлучиле да бојкотују сваки евентуални сусрет са Русијом, док би ФИФА могла чак и на озбиљније начине да их санкционише.

У кошарци, доста играча је напустило екипу ЦСКА из Москве због свега и то због страха, док су и остали кошаркаши отишли из својих клубова који се такмиче у Русији. Сада послије фудбала и кошарке, ред је дошао и на тенис, гђе Тениски савез Украјине тражи ригорозне казне.

„Русија и Бјелорусија немају право не само да буду домаћини међународних такмичења, него ни да учествују у европским тимским и индивидуалним такмичењима. Руководство ТФ Украјине се нада да ћете заузети чврст став у разматрању нашег захтјева“, стоји између осталог у саопштењу Тениског савеза Украјине.

Ова одлука би могла да иде на руку и Новака Ђоковића, који је ове неђеље по први пут послије више од 85 неђеља свргнут с првог мјеста на АТП листи, а обишао га је управо руски тенисер – Данил Медведев.

 

Извор: Агенције