Одржана 11. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

0
362

Једанаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је данас, 28. фебруара 2022. године и на њој су разматране 22 тачке дневног реда.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево данас су усвојили Програм уређења градског грађевинског земљишта, за шта је предвиђено више од 10 милиона конвертибилних марака.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић појаснио је да то подразумјева уређење паркинг простора, изградњу нових и реконструкцију саобраћајница, изградњу јавне расвјете и јавних објеката.

Катић истиче да су данас усвојене и измјене Регулационог плана “Центар три” дјелимично прилагођеног потребама изградње нове основне школе, која је једним дијелом помјерена ради лакшег извођења радова. Такође, нагласио је и да измјенама Регулационог плана “Центар један” предвиђена изградња великог трговачког центра.

Скупштина је данас усвојила и Стратегију развоја социјалног становања у општини Источно Ново Сарајево за период 2022-2030. година, као и  измјене Одлуке о условима и начину давања у закуп пословних простора у Спортско-пословном центру у Источном Новом Сарајеву.

Одборници Скупштине општине прихватили су и Информацију о избору спортисте општине Источно Ново Сарајево за 2021. годину.

Извор: www.opstinains.net