Фочак направио уникатно возило

0
900

Радивоје Радовић, провозао је своје ручно направљено возило Улицом краља Петра до Градског трга у Фочи, гдје су га поздравили бројни суграђани.

Наиме, Радивоје је назвао теренско возило „Данстер” по својим синовина Данилу и Стефану, а склапао га је двије године од дијелова које је сам обликовао.

Радивоје, творац овог возила рекао је да га је опремио у својој радионици, гдје је радио уз помоћ брусилице и апарата за варење, а додао му је теренске гуме, опремио га електричним витлом и јаком сигурносном шасијом и конструкцијом.

Нацрт аута није имао, већ је идеју о ауту створио у својој глави и тиме се водио све вријеме, а у радионици је провео готово 1.400 радних сати.

„Велику захвалност дугујем својим комшијама, који су данима слушали звук брусилице уз којих сам их сигурно будио” , наводи Радивоје.

Највећа подршка била му је његова породица која му је давала сталну мотивацију, такође, након што је крајем прошле године изашла вијест о његовом дјелу звали су га људи широм региона који су били заинтересовани за ово возило.

„Звали су ме људи, нема одакле нису, из Шведске, Њемачке, Словеније, Аустрије, сви се занимају, шаљу понуде, питају да ли ће ићи серијска производња, гдје се може купити, може ли се наручити, хоће ли се правити сљедећи. Правиће се сљедећи, имам га већ у плану”, обећава овај мајстор.

Поред бројних суграђана, дочекао га је и начелник општине Милан Вукадиновић, који истиче да је ово историјски тренутак за Фочу.

„Добили смо нови фочански бренд, једно ремек дјело, и новог амбасадора. Општина ће подржати све даље Радивојеве активности и ја се надам да ћемо у сарадњи са неким већим институцијама да обезбиједимо и производњу првог фочанског електричног аутомобила“ , рекао је Вукадиновић.