Страхиња Башевић: Соколац ће добити ски-лифт

0
1499

У завршној фази је изградња ски-лифта на Сокоцу који ће омогућити домаћим и страним гостима да уживају у зимским спортовима у природном окружењу на узвишењу Пуховац у близини града.

То је изјавио Страхиња Башевић, један од иницијатора пројекта наглашавајући да је његова вриједност око 300.000 КМ.
Башевић, одборник СНСД-а у Скупштини општине Соколац инсистира на томе да се дјеци и младима омогући да се баве разним спортовима.
Он истиче да ће на ски-лифту бити организована и бесплатна школа скијања за најмлађе.
Појаснио је да ће ски-лифт бити значајан спортско-рекреативни објекат те да ће посјетиоцима бити на располагању двије стазе, једна дужине 750 метара и друга 600 метара која ће бити опремљена и квалитетно освијетљена за ноћно скијање.
Простор ће бити адекватно освјетљен и атрактивног изгледа.

Ски-центар и објекат у којем ће бити смјештени садржаји везани за продају карата, ски-инвентар за изнајмљивање опреме за скијаше и угоститељски објекат гарантују да ће и млађе и старије генерације уживати у новом спортско-рекреативном садржају на Сокоцу, рекао је Башевић.
Према његовим ријечима биће изграђена канализациона мрежа са јамом за отпадне воде и постољем за постављање трафо-станице, те плато за постављање контролне собе ски лифта.
Нагласио је да на узвишењу Пуховац увијек има довољно снијега тако да ће они који воле скијање имати довољно разлога да буду чести посјетиоци Ски-центра.
Чињеница је да ће овај пројекат промијенити имиџ градског насеља и општине Соколац и постати препознатљив на ширем подручју, а то јесте оно што заслужују и становници овог краја и будући гости, закључио је Башевић.